Marianne werd geboren op 27 juli 1962 in Amersfoort. In haar jeugd woonde ze in Amersfoort, Drachten, ‘s Hertogenbosch, St Michielsgestel en Venray.

 

Na de middelbare school ging Marianne studeren in Nijmegen. Ze wilde graag dokter worden maar ze werd uitgeloot voor de studie geneeskunde, daarom studeerde ze eerst een jaartje rechten. In 1981 begon ze met de studie geneeskunde. Daarna volgde ze de opleiding tot huisarts. En omdat het haar droom was om ook nog een paar jaar in de tropen te werken deed ze ook nog de opleiding tot  tropenarts.

 

Samen met haar man en dochter  Suzanne (1995) vertrok ze in 1995 naar Malawi. In 1996 werd  haar zoon Stijn geboren. Marianne en haar man Martin werkten bijna 5 jaar in een ziekenhuis in Blantyre, de grootste stad van Malawi.

 

Sinds ze terug is in Nederland werkt Marianne weer gewoon als huisarts. Daarnaast deed ze ook wetenschappelijk onderzoek naar de  gezondheid van vrouwen zonder verblijfspapieren. In 2011 promoveerde ze op dit onderwerp.

 

Maar ondertussen schreef ze ook. In 2002 besloot ze wat minder te gaan werken om meer tijd te hebben om te schrijven. Ze besloot als eerste een leuk Sinterklaasboek te schrijven voor haar kinderen. In 2005 verscheen Spaanse Pepernoten. In 2006 gevolgd door De meeste stemmen gelden.

 

In 2014 schreef ze naar aanleiding van de theatervoorstellingen van theater TRAXX uit Groningen "Rouw op je dak", een boek over rouw en verlies bij jongeren.

 

En recent verscheen Het eilandgeheim een spannend boek voor kinderen vanaf 9 jaar.

 

Weetjes:

Beroep  Huisarts en Schrijfster

Hobbies  Schrijven, lezen, hardlopen, wandelen en lekker op vakantie gaan

Lievelingseten  Italiaanse en Indiase gerechten

Houdt verder van  Afrika, sinds ze weer in Nederland woont heeft ze een beetje heimwee

Bang voor  Achtbanen en fladderende vogels

Supervies  Lever en alle soorten pap

Zou graag zo willen schrijven als  Roald Dahl

 

 

 

Over Marianne Schoevers

vormgeving/realisatie website: estherontwerpt.nl