vormgeving/realisatie website: estherontwerpt.nl

Op zoek naar Rudolf

vormgeving/realisatie website: estherontwerpt.nl

Dit verhaal gaat over Rudolf. Niet over het beroemde rendier met de rode neus dat op de Noordpool bij de kerstman woont, maar over een heel andere Rudolf. Een jonge, verlegen Rudolf die met zijn vader en moeder op een kleine toendra in Finland woont. Ver weg van de Noordpool.

 

Rudolf wordt door de andere rendieren geplaagd met zijn naam. Hij is daar erg verdrietig over. Op een dag is hij het zat. Hij vlucht weg en besluit op reis te gaan naar de Noordpool, naar het beroemde rendier Rudolf en naar de Kerstman. Dat is heel moedig van de kleine Rudolf want het is een lange en gevaarlijke reis. Er leven veel wolven in het gebied. Onderweg maakt hij van alles mee. Hij ontmoet het reuzenrendier Erik en het rendiermeisje Elvira, maar hij komt ook die nare wolven tegen. Zal Rudolf het redden?

Zal hij echt de Kerstman ontmoeten? En wat nou als hij heimwee krijgt?

 

Op zoek naar Rudolf Voorlezen vanaf ongeveer 5-6 jaar, Zelf lezen vanaf 8 jaar

Marianne Schoevers

Vormgeving & Illustraties: Esther Beekman (www.estherontwerpt.nl)

ISBN: 978-90-823309-1-5

NUR: 227

 

prijs € 9,95, omvang 48 pagina's

bekijk de boektrailer op you tube!

Juuls vader denkt aan een kinderachtige grap als er een brief voor prinses Tuttigalapamalda bij ze in de brievenbus ligt. Maar Juul bekijkt de brief goed en hij ziet er wel degelijk echt uit. De brief komt van Kisifo, een eiland in de Indische oceaan. Juul besluit om samen met haar vrienden Marloes en Watze prinses Tuttigalapamalda te gaan zoeken.

De brief blijkt al meer dan vijftig jaar oud te zijn. Toch lukt het ze om de inmiddels bejaarde prinses te vinden. Zestig jaar geleden is ze gevlucht van Kisifo en de brief heeft daar alles mee te maken. Juul, Marloes en Watze ontdekken geheimen die al honderden jaren oud zijn. Geheimen over schatkaarten, ontvoerde prinsen, schorpioenenbeten en eeuwenoude dagboeken. Spannend maar je hebt er nu niets meer aan? Of toch wel?

 

Het eilandgeheim is geschikt voor jongeren van ongeveer 9 jaar en ouder.

Marianne Schoevers

Vormgeving & Illustraties: Esther Beekman (www.estherontwerpt.nl)

ISBN: 9789082330908

NUR: 283

 

prijs € 12,95, omvang 128 pagina's

 

Het eilandgeheim

vormgeving/realisatie website: estherontwerpt.nl

 

Rouw op je dak vertelt het verhaal van Kevin en Nick, twee vrienden die elkaar al zo’n beetje  hun hele leven kennen. Hun leven draait om voetbal, meisjes, uitgaan en vooral veel lol maken. Alles verandert als Nick’s vader plotseling overlijdt en vrijwel tegelijkertijd Kevins vriendin de verkering uitmaakt.

Beiden voelen ze zich rot. Beiden begrijpen niet wat hen overkomt. Ze willen niet anders zijn dan anderen en balen van deze gevoelens. Toch gaan ze totaal verschillend met die rotgevoelens om. Nick probeert net te doen of er niets gebeurt is. Kevin trekt zich steeds verder terug. Hij drinkt en blowt teveel en komt steeds verder in de problemen.

De vriendschap tussen Kevin en Nick komt onder druk te staan.

Rouw op je dak is gebaseerd op de gelijknamige succesvolle theatervoorstelling van Theater TRAXX uit Groningen. Meer info: www.theatertraxx.nl

 

Rouw op je dak is geschikt voor jongeren van ongeveer 15 jaar en ouder.

Rouw op je dak - Marianne Schoevers & Ailina Boeree

ISBN 9789462592544, NUR 285

 

prijs € 9,95, omvang 88 pagina's

Reacties van jongeren op de theatervoorstelling Rouw op je Dak:

 

‘Jullie voorstelling was erg grappig. Ik heb nooit geweten dat je ook mag lachen, als je in rouw bent. Dank je wel!’

‘Zo herkenbaar.’  *  ‘Ik dacht dat ik de enige was met deze gevoelens.  *  Door dit verhaal besef ik dat ik niet de enige ben. Ik ben dus niet gek!’   *   ‘Ik ben er stil van..en dat voelt best goed.’  *  ‘Mijn leven in 1 uur.’   *  ‘Wat doe je als je ogen niet kunnen huilen en je van binnen verdrinkt.’

vormgeving/realisatie website: estherontwerpt.nl

Koning Hugo is al jarenlang de koning van Bilgondrië. Hij is erg populair maar eigenlijk wil hij liever brugwachter worden. Op een dag besluit hij daarom dat er maar verkiezingen moeten komen. De mensen en kinderen in Bilgondrië mogen zelf gaan beslissen wie van koning Hugo’s zeven dochters de nieuwe koningin wordt. Maar die zeven prinsessen zijn wel een beetje raar....

De burgemeester van de hoofdstad vindt daarom dat er helemaal geen nieuwe koningin moet komen. Hij heeft een veel beter idee. Maar is die burgemeester wel te vertrouwen?

Het worden superspannende verkiezingen met knotsgekke televisie-uitzendingen en boze demonstraties. Maar ook met twee geheimzinnige gordijnenmakers, een pikdonkere gang en gestolen schoenen. En dan is er nog een schoenmaker,

maar wat die ermee te maken heeft........

 

De meeste stemmen gelden is geschikt voor jongeren van 10 jaar en ouder.

Voorlezen vanaf 8 jaar.

Marianne Schoevers

ISBN 9076268754, NUR 282

 

prijs € 12,95, omvang 94 pagina's

De meeste stemmen gelden

vormgeving/realisatie website: estherontwerpt.nl

vormgeving/realisatie website: estherontwerpt.nl

Suzanne hoopt dat ze op haar vakantie in Spanje Sinterklaas tegen zal komen. Ze wordt er een beetje om uitgelachen door haar ouders want Spanje is immers heel groot en de plaats van het kasteel van Sinterklaas is een groot geheim!

Maar dan ziet Suzanne in het bos Amerigo rijden, de beroemde schimmel van Sinterklaas. Op zijn rug zit een huilende piet. Suzanne en haar broertje Stijn horen van deze piet, die Alfonso heet, dat hij Pipo is kwijtgeraakt. Sinterklaas is dol op deze Pipo en Alfonso is daarom bang dat Sinterklaas erg boos op hem zal zijn. Suzanne en Stijn besluiten om Alfonso te gaan helpen. Tijdens hun spannende en geheime zoektocht door Spanje komen ze onder andere terecht in het kasteel van Sinterklaas, op de pepernotenboot, in een circus en in een Spaans politiebureau. Ze krijgen hulp van het stoere circusmeisje Janneke. Maar wie is nou eigenlijk Pipo? En zal Suzanne dan toch Sinterklaas nog ontmoeten..........

 

Spaanse pepernoten is geschikt voor jongeren van 7 jaar en ouder.

Voorlezen vanaf 5 jaar.

Marianne Schoevers

ISBN 9076268002

 

prijs € 12,25, omvang 56 pagina's

Spaanse pepernoten